joi, 26 martie 2015

Diferenta dintre frigider si combina frigorifica

Prima intrebare atunci cand vrei sa-ti cumperi un aparat frigorific este daca optezi pentru frigider sau combina frigorifica. In acest articol vom prezenta plusurile si minusurile, precum si ce varianta sa alegi astfel incat sa corespunda necesitatilor tale.

In primul rand conteaza volumul. In functie de numarul de membri ai familiei sau de un anume specific de alimentatie, decizi daca ai
nevoie de un volum mic, mare sau mediu. De stiut ca in cazul combinei frigorifice volumul compartimentului frigider reprezinta 2/3 din volumul total, iar in cazul frigiderului, compartimentul frigider reprezinta 3/4 din volumul total. Daca nu aveti nevoie de mult congelator, sau daca preferati un volum mai mare la frigider in detrimentul congelatorului, varianta potrivita este frigiderul.

Daca doriti sa aveti atat un volum mai mare la congelator cat si o compartimentare mai buna si mai eficienta in acest compartiment, este recomandabila combina frigorifica.

Alte lucruri ce merita mentionate: compartimentele de 0 grade, care se intalnesc la sistemele No Frost, in general sunt mai generoase la frigider si daca acestea exista la combine, micsoreaza semnificativ compartimentul frigiderului.

Un alt criteriu de care este bine sa tineti cont este dat de sistemul de racire. Daca doriti un volum mare, cel mai eficient sistem de racire este cel No Frost Air Multi Flow. Daca doriti un volum mediu, cel mai eficient sistem este cel mixt, adica sistem de racire statica cu ventilatie la compartimentul frigider si no frost la congelator. Acest sistem mixt se gaseste doar la combinele frigorifice hi-end. Mai multe informatii privind sistemele de racire, precum si cele care pastreaza cel mai bine alimentele puteti gasi pe articolul Criterii alegere combina frigorifica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu