marți, 17 martie 2015

Criterii alegere masina de spalat rufe

Primul criteriu in alegerea masinii de spalat rufe tine de calitatea spalarii. Aceasta poate fi garantata de anumite sisteme patentate de spalare cum ar fi 3D Aqua Tronic de la Bosch siSiemens, Eco Bubble de la Samsung sau Shiatsu Washing System de la Miele, Gorenje, Electrolux, Aeg. Aceste sisteme de spalare garanteaza un efect mult mai bun de dusare in timpul spalarii si clatirii, sisteme care garanteaza practic o spalare mai eficienta. Cu siguranta conteaza si detergentul folosit, insa sunt producatori cu astfel de patente, menite sa imbunatateasca procesul de spalare. Punem in paranteza aici si Al Saselea Simt de la Whirlpool.

Al doilea criteriu este dat capacitatea de incarcare. In acest moment toti producatorii mari de masini de spalat au diferite sisteme de detectare a cantitatii de rufe, in functie de care masina isi ajusteaza consumul, deci la 1 kg de rufe, masina nu alimenteaza intreaga cuva. Avantajul este ca intr-o cuva mai mare, incarcata partial, spalarea este mai eficienta si un al doilea plus este dat de faptul ca utilizatorul poate spala si lucruri mai degraba voluminoase decat grele, cum ar fi pernele, pilotele.

Al treilea criteriu este dat de tratamentul tamburului. In acest moment exista diferite moduri de tratare a tamburului, care elimina scamosarea in proportie de pana la 80%, ceea ce inseamna ca tesaturile vor avea o durata mai mare de viata, important mai ales pentru cei care se imbraca de la brand-uri scumpe.

Al patrulea criteriu este dat de programele de spalare. Este bine ca masina dumneavoastra sa aiba pe langa programele de baza, un program scurt, program pentru matase, program spalare manuala-imita spalarea de mana. Un alt program important pentru utilizatorii ce-si doresc totul de la o masina de spalat este prezenta programului de igienizare si reimprospatare a tesaturii cu abur. Acest program se gaseste in general rar la masinile de spalat rufe, doar pe segmentul high-end.
Al cincilea criteriu este dat de existenta unui motor inverter (a nu se confunda cu Direct Drive de la LG, care are un motor pe peri, transmisia intre motor di tambur facandu-se prin camp electromagnetic). Recomandarea noastra este sa optati pentru un motor inverter cu transmisie pe curea, intrucat socurile la centrifugare sunt preluate  si amortizate mai eficient pe un astfel de sistem.
Al saselea criteriu este dat de numarul de rotatii la centrifugare. Este bine sa optati pentru un numar cat mai mare de rotatii, intrucat solicitarea pentru motor si sistemul de transmisie este mai mica, daca spre exemplu aveti o masina la 1400 de rotatii pe minut si o folositi la 1000 rotatii pe minut, decat in cazul in care ea este folosita la capacitate maxima. Un top al celor mai bune masini de spalat rufe raport calitate pret il puteti citi in articolul Cea mai buna masina de spalat rufe.

Un comentariu:

  1. Motor inverter masina de spalat rufe Bosch29 ianuarie 2016 la 15:34

    Exista vreun model de la bosch, care sa aiba motorul inverter? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere